Palmitos Park

Tänään sunnuntain vuoksi moni kaupoista oli kiinni, joten suuntasimme läheiseen eläinpuistoon nimeltä Palmitos Park. Hyppäsimme taas bussin kyytiin ja pääsimme näkemään hieman vuoristonäkymiäkin, jotka olivat todella upeita. Tämä reissu tehtiin siis ihan kaksin eikä matkatoimiston kanssa. Tie kulki alhaalla kanjonimaisessa maisemissa, kovin ylös vuorille ei noustu, mikä oli mun mielestä hyvä kun jo haukoin henkeäni ikkunapaikalta 5 m pudotusta katsellessa :)

Perille päästyämme ensimmäisenä bongasin tietenkin luonnonvaraisia liskoja, ja olin onnessani :) Puiston alkutaipaleella vastaan tuli mm. meerkatteja ja erilaisia lintuja, sekä kaimaaneita. Ja liskoja vilisi niin että niiden päälle meinasi välillä astua, kun ne lämmittelivät auringossa.

Seuraavaksi menimme Petolintu-esitykseen, jossa oli pari todella isoa kotkaa ja haukka. Ennen petolintuja oli eksoottisten lintujen esitys joka loppui juuri kun saavuimme mutta näimme esityksen loppuhuipennuksen, kun kaikki linnut lensivät yleisön yllä. Näky oli mahtava. Lintuesitys pidettiin siis ihan taivaan alla ja katsomosta avautui upea näkymä kanjoniin. Seuraavaksi esiin tuli isot kotkat ja ohjaajat ohjasivat niitä huudoin ja ruuan avulla ja päästivät ne lentämään aivan vapaasti taivaalle. Shown loppuessa yksi kotkista ei ilmeisesti palannut takaisin, koska ohjaajatkin jäivät tähyilemään taivaalle. Kun menimme istumaan viereiseen kahvilaan, ohjaajat päästivät toisen kotkan vapaaksi ja houkuttelivat sen kiljumaan ilmeisesti kutsu ääntä, joka kaikui pitkin vuorien seinämiä. Sinä aikana kun siinä oltiin, toinen kotkista ei ollut palannut mutta toisen kutsu ääni raikui vuorilla vielä tovin matkamme jatkuessa.

Yhdellä kivetyksellä löhöili taas pari liskoa ja meidät nähdessään ne eivät juoseet pakoon, vaan suorastaan tulivat kohti, aivan kun olisivat kerjänneet ruokaa :) Noh minähän innoissani menin ja yritin tarjota niille urheilujuomaa Gatoradea :) No eihän se niille kelvannut. Yksi lisko löysi maasta karkkipaperin, otti sen suuhun ja lähti sen kanssa piiloon. Se oli jotenkin epärealistinen näky, kun se yritti syödä sitä.

Seuraavaksi oli vuorossa Delfiini näytös. Mukana oli 5 delfiiniä, kaksi isompaa ja kolme pienenpää. Esitys oli täynnä erilaisia hyppyjä ja temppuja ja yleisöstä sai mennä lapsia muutamaan esitykseen mukaankin, harmi ettei lapsenmieliset :) Todella ihania elukoita :))

Esityksen jälkeen suunnattiin perhostaloon. Perhosia ei vaan näkynyt kovin montaa. Heti ensimmäisen nähtyäni, siihen piti tietenkin mennä koskemaan :) Sain sen käteeni ja se päästi jonkinmoiset mielenosoitukset mun kädelle :) Nätti se oli siitä huolimatta :)

Lopuksi käytiin läpi pienimuotoinen akvaario- ja matelija-osasto. Viisi tuntia vierähti kyllä todella nopeasti eläinten parissa. Hyppäsimme taas bussiin ja tällä kertaa kuski koetteli mun hermoja ajamalla rallia kapealla tiellä :)
Turvallisesti takaisin päästiin kuitenki ja nyt katsellaan ihan omaa lintu showta tästä meidän parvekkeella. Pieni parvi pääskysiä lentelee tossa ihan meidän parvekkeen edessä ja tekevät huikeita syöksyjä, ne näyttää mini kamakatze lentäjiltä :)

Kuvia
_MG_6312
_MG_6356
_MG_6336
_MG_6474
_MG_6509
_MG_6535
_MG_6629
_MG_6745
_MG_6747
_MG_6806
_MG_6846

Video Exotic Birds shown lopusta.Huomenna taas uudet kujeet !

Palmitos Parkin kotisivut

-Katja-