Las Palmas

Tänään lähdimme käymään Las Palmasissa. Menimme ekasksi vanhaan kaupunkiin ja siellä Kolumbuksen museoon, jossa olikin kattavasti tietoa Kolumbuksesta ja hänen matkoistaan. Museona toiminut rakennus oli aikanaan Kolumbuksen koti Kanarialla.
_MG_7707
_MG_7630
_MG_7633
_MG_7635
_MG_7639
_MG_7646
_MG_7680
_MG_7700

Las Palmasin vanha kaupunki on saman tyylinen kuin Tallinnan vanha kaupunki, paljon pikkuisia kujia :) Yhdestä ovesta avautuikin pieni eläinkauppa ja hieman järkytyin, kun näin mitä siellä sisällä oli. Kaksi pienen pientä koiranpentua, suloisia kuin enkelit. Koirat olivat sijoitettu kanojen yläpuolelle, käännetyssä muovisessa laatikossa, VOI TOISIA !!! Arvaatte varmaan että jos Jari ei olisi mua siltä seisomalta taluttanut pois, olisi pennut lähteneet mukaan :) Ei noin voi koiranpentuja saati koiria pitää! Jatkoimme puikkelointia pikku kaduilla ja saavuimme paikalliselle ”hämeenkadulle”, katu oli täynnä trendi putiikkeja ja vähemmän trendikkäitä H&M:iä löytyi kaksi :) McDonalds tyydytti taas nälkämme ja ja jatkoime somaan pikku puistoon, jossa nautimme kahvit ennen bussi-asemalle menoa.
_MG_7605
_MG_7708
_MG_7709
_MG_7711
_MG_7716
_MG_7715
_MG_7718

Oikea bussi löytyikin helposti ja kun astuimme bussiin, ilmastointi oli puoli tyhjässä bussissa saanut ilman hieman viileäksi. Osa taka-osassa istuvista olivat käärineet pyyhkeet ympärilleen lämmitelläkseen. No meille jääkarhumaan ihmisille ilma kuitenkin tuntui sopivalta. Bussi täyttyi ja meidän edessä istuvat ranskalaiset alkoivat valittamaan kylmydestä ja yksi espanjooli meni sanomaan kuskille, että voisiko ottaa ilmastoinnin pois päältä.. No idea oli ihan hyvä, kun bussi oli paikoillaan, mutta kun bussi viimein lähti ilma loppui kokonaan ja oli kuuma kuin saharassa, KIITOS NOIDEN PERKULEEN FROGIEN!!!!!! oli hassun näköistä kun happi oli minimissään bussin takaosa oli aivan unessa, kaikki ympärillä nukkuivat kuin tukit :) Vihdoin saatiin taas raikasta ilmaa ja ihmiset heräsivät kuin sormia napsauttamalla, kun ilmastointi alkoi puhaltaa kylmää ilmaa. Muutenkin se ranskisten touhu oli rasittavaa, kun ne heräsivät hapenpuutos unilta, niiden oli aika jäädä pois ja eivät tietenkään tienneet missä, joten he painelivat stop nappuloita ja bussi pysähteli turhaan! No tämä ei tietenkään olisi muuten haitannut, mutta kun se ilmastointi asia vielä painoi takaraivossa niin ( mun ) sappea hieman kiehutti! :) Loppu hyvin kaikki hyvin ja pääsimme takaisin hotlaan ja suuntasimme kuumuutta pakoon uima-altaalle. Tovin pulikoituamme siirryimme pienille torkuille (mun unet kesti 2 h!!) ja kun kauneus-unilta heräsin, riensimme syömään tutuksi tulleeseen ravintolaan meren ääreen. Hyvä musiikki, ruoka ja viini saivat mahan ja mielen tyytyväisiksi :)

Halusin vielä päästä pelaamaan raha-automaatteja kasinolle, valitsin tutun koneen ja sieltähän tulla tupsahti 50€! Jari pelasi kanssa viereistä konetta ja sai 100€! Totuus on, että kyllä sinna rahaa laitettiin, ettei ihan eurolla pelattu :)) Voitolle jäätiin 65€, ihan jees saldo vartin pelaamisesta.

Huomenna onkin sitten viimeinen päivä täällä, joten taidamme vaan chillata ja grillata itseämme, jotta voitte sitten kateellisina katsella punaista ja palanutta ihoamme, kun tulemme :)

-Katja-